Ratsastustunnit

Opetan Billnäsin Ratsastuskeskuksessa sekä yksityisratsukoita omilla hevosillaan omilla talleillaan.

Hevoset ovat olleet minulle aina elämäntapa, sillä äitini on myös ratsastuksenopettaja. Omistimme myös oman ratsastuskoulun, Tammelan Ratsutallin 10 vuoden ajan. Olen ratsastanut ihan pienestä pitäen ja kilpailemisenkin aloitin jo ala-asteikäisenä. Tuntien pidon aloitin ylä-asteiässä. Opiskelin ratsastuksenohjaajaksi oppisopimuksella Tammelan Ratsutallilla / Ypäjän Hevosopistolla, valmistuin vuonna 2008. Lisäksi olen ammatiltani koulutettu hieroja.  Hierojan ammatti auttaa ratsastuksen opettamisessa, koska ymmärtää paremmin ihmisen anatomiaa. Tämän vuoksi tarjoan myös istuntapaketteja, joissa yhdistyy istuntatunnit ja hieronta.

Kokemusta opettamisesta on siis kertynyt jo monien vuosien ajalta. Viimeiset  7 vuotta olen työskennellyt ratsastuksenopettajana Billnäsin Ratsastuskeskuksessa.

Lisäksi olen IVK tason kouluratsastustuomari.

Olen tosiaan kilpaillut aikoinaan sekä koulu-, että esteratsastuksessa, mutta sittemmin keskittynyt kouluratsastukseen kilpaillen kansalliselle vaativa A tasolle saakka mukavin tuloksin.

Opetan kaiken tasoisia ratsukoita. Kokeneemmat oppilaani ovat kilpailleet vaativa B luokkiin asti.  Opetuksessa kiinnitän paljon huomiota perusasioihin ja istuntaan. Tavoitteena onkin siisti ratsastus pienin avuin ja tyytyväinen, hyvässä yhteistyössä toimiva ratsukko. Pyrin antamaan sopivassa määrin korjaavaa ja positiivista palautetta. Opettajana osaan olla vaativa, mutta silti kannustava ja positiivinen. Pidän tavallisia ratsastustunteja, valmennuksia ja tunteja joilla keskitytään vain istuntaan.

Kuva: Erica Lempiäinen